Tento lahodný koláč je neodolateľný! Ak sa rodina zíde a po obede im ponúknete takúto pochúťku, komplimenty sa budú len tak sypať!

Ingrediencie
Na cesto:
  • 25 dkg polohr. múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 5 vajec (stredne veľkých)
  • 25 dkg kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 1 dl mlieka
  • 1 dl oleja na varenie
Na puding:
  • 9 dl mlieka
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 2 balíčky pudingového prášku (možno len vanilkový, ale niektorí používajú dve farby pudingového prášku, vanilku a punč).
Na vrch:
  • 2 malé poháre kyslej smotany
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Príprava
  1. Vyšľaháme bielka. Žĺtky z piatich vajec vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Po troškách pridávame mlieko, olej, potom múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakao a opatrne primiešame rozšľahané vajcia, na záver zamiešame.
  2. Hmotu dáme na múkou vysypaný plech, prípadne vystlaný papierom na pečenie a medzitým potrieme pudingom uvareným podľa návodu na vrecúšku s lyžicou vody. Hovorí sa mu aj kráterový koláč, pretože počas pečenia vznikajú pudingové krátery a ak koláčik prekrojíte, viacfarebný konečný výsledok bude veľmi krásny.
  3. Koláčik pečieme pri 180 stupňoch cca 30min, ale treba urobiť aj test špajdlou, každá rúra pečie inak Po vytiahnutí z rúry necháme chvíľku odležať, vychladnúť a na vrch rovnomerne rozotrieme zmes z kyslej smotany.
Prajeme dobrú chuť 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*