Budeme potrebovať:
Na cesto
- 8dkg kryštálového cukru
- 10dkg mletých vlašských orechov
- 10dkg rozdrvených piškót
- 5 bielkov
- 2 žĺtky
- 1ČL prášku do pečiva
- 1 PL slnečnicového oleja
Na krém
- 3 žĺtky
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 5 PL kryštálového cukru
- 6 dl mlieka
- 10g masla
- 100ml práškového cukru
Navyše:
- 300ml šľahačkovej smotany
Postup:
- Najprv si pripravíme krém. V 4 dl mlieka si uvaríme puding s cukrom. V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny, pridáme puding a za stáleho miešania pomaly prilievame aj zostávajúce mlieko. Prenesieme opäť na oheň a miešame pokým zmes celkom nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
- Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a pridáme k ochladenému pudingu. Vyšľaháme si hustú šľahačku a necháme ju zachladiť do chladničky.
- Teraz si pripravíme cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom do tvrdej peny. V inej miske si zmiešame žĺtky a olej. Pridáme orechy, piškóty a prášok do pečiva a dobre premiešame. Potom pridáme aj bielka a premiešame už len varechou.
- Pekáč s veľkosťou približne 40×30 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Dáme piecť na 8-10 minút do rúry predhriatej na 170 stupňov a potom necháme vychladnúť.
- Po vybratí z plechu si cesto prerežeme na polovicu, aby nám vznikli dve menšie časti. Na jednu časť cesta nanesieme krém a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Navrch dáme šľahačku, ktorú ozdobíme čokoládovými hoblinami.
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite sa o tento skvelý recept podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply