Tento prírodný poklad zmení vaše zdravie! 5 dôvodov, prečo by ste mali mastichu vyskúšať hneď dnes!

Chioská masticha je živica zo stromu pistacia lentiscus po slovensky pistácia mastixová a je to jedinečný produkt, ktorý vyniká svojimi vlastnosťami, rozmanitým využitím a priaznivými účinkami na zdravie.

Moderná vedecká štúdia potvrdila mnohé výhody konzumácie mastichy a odhalila ďalšie, o ktorých sme doteraz nevedeli.

Všeobecný odhad ukazuje, že masticha a mastichový olej obsahujú najmenej 70 látok, ktoré vykazujú mnohé liečivé vlastnosti.

Masticha a jej deriváty dokážu bojovať proti mnohým patogénnym baktériám, ako sú Escherichia coli, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Porphyromonas gingivalis a plesniam, ako sú rôzne kmene Candida.

Vlastnosti

Pozrime sa, aké sú:

Žuvanie chioskej mastichy stimuluje funkciu slinných žliaz a zvyšuje vylučovanie slín, ktoré prispievajú k samočisteniu úst. Vďaka svojmu jedinečnému zloženiu je preventívnym a možno aj liečivým prostriedkom proti zubnému kazu.

Už od staroveku sa používa ako liek na poruchy tráviaceho systému. Veľké množstvo štúdií dokazuje jeho priaznivé účinky na tráviaci systém. Vykazuje dokonca aktivitu proti Helicobacter pylori.

Štúdia gréckych vedcov publikovaná v časopise World Journal of Gastroenterology ukázala zlepšenie klinického obrazu a zníženie zápalu u pacientov s miernou až stredne ťažkou formou Crohnovej choroby po podávaní kapsúl z chioskej mastichy počas štyroch týždňov.

Štúdie ukazujú, že jeho konzumácia znižuje hladinu celkového cholesterolu, LDL (zlého) cholesterolu, lipoproteínu A a zároveň univerzálne chráni LDL cholesterol pred oxidáciou (proces, ktorý je základom pre tvorbu aterosklerotických plakov v cievach).

V poslednom desaťročí sa na základe čoraz väčšieho počtu laboratórnych štúdií dospelo k záveru, že chioská masticha môže mať protirakovinové účinky proti rôznym formám zhubných nádorov, ako je rakovina prostaty, hrubého čreva, pľúc, ústnej dutiny a pankreasu.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*