Prísady:
- 30 dkg polohr. múky
- 25 dkg margarínu
- 2 žĺtky
- štipkou soli
- 3 lyžice studenej vody
Plnka:
- 6 žĺtkov
- 36 dkg práškového cukru
- 10 dkg nasekaných vlašských orechov
- 6 PL kakaa
- 8 bielkov
Postup:
- Vymiešajte 30 dkg múky s 25 dkg margarínu, 2 žĺtkami, štipkou soli a 3 lyžicami studenej vody.
- Rozdeľte na 2 bochníky. Nechajte odstáť 1 hodinu alebo cez noc. Jeden z bochníkov vyvaľkajte na tenko a položte na stredne veľký, maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
- Na vrch dajte náplň: Najprv vymiešame 36 dkg práškového cukru so žĺtkami zo 6 vajec do peny, pridáme 10 dkg nasekaných vlašských orechov a 6 PL kakaa, pridáme aj bielky z 8 vajec. Nakoniec položte druhý plát na plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 35-40 minút, ale záleží na spôsobe pečenia.
Leave a Reply