Tento recept je od mojej babičky a milujeme ho! Je rýchly a jednoduchý…

Prísady:
  • 30 dkg polohr. múky
  • 25 dkg margarínu
  • 2 žĺtky
  • štipkou soli
  • 3 lyžice studenej vody
Plnka:
  • 6 žĺtkov
  • 36 dkg práškového cukru
  • 10 dkg nasekaných vlašských orechov
  • 6 PL kakaa
  • 8 bielkov

Postup:
  1. Vymiešajte 30 dkg múky s 25 dkg margarínu, 2 žĺtkami, štipkou soli a 3 lyžicami studenej vody.
  2. Rozdeľte na 2 bochníky. Nechajte odstáť 1 hodinu alebo cez noc. Jeden z bochníkov vyvaľkajte na tenko a položte na stredne veľký, maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Na vrch dajte náplň: Najprv vymiešame 36 dkg práškového cukru so žĺtkami zo 6 vajec do peny, pridáme 10 dkg nasekaných vlašských orechov a 6 PL kakaa, pridáme aj bielky z 8 vajec. Nakoniec položte druhý plát na plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 35-40 minút, ale záleží na spôsobe pečenia.
Určite vyskúšajte. Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*