Placky sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov, dokonca by sme mohli povedať, že je “toľko druhov placiek, koľko je domov”.
Niekto ich má rád s džemom, niekto na slano, no niekto má rád plnené množstvom zeleniny. Ktoré sú Vaše obľúbené?
Nižšie vám ukážeme špeciálny ruský recept, ktorý si po jeho príprave určite zamilujete.
Ingrediencie:
- 350-400 gramov polohr.múky
- 1 vajce
- 500 ml mlieka
- 1 lyžička sušeného droždia
- 2-3 lyžice cukru
- pol lyžičky soli
- olej na vyprážanie
Príprava:
- Mlieko zohrejte, potom dajte do väčšej nádoby, pridajte droždie, lyžicu cukru, premiešajte, potom prikryte kuchynskou utierkou a nechajte 10-15 minút odpočívať.
- Pridajte vajce do mlieka, soľ a zvyšný cukor a múku a miešajte, kým nevznikne svetlá hmota bez hrudiek. Vytvarujte z neho malý bochník, prikryte ho kuchynskou utierkou a nechajte na teplom mieste hodinu a pol odpočívať.
- Počas tejto doby by cesto malo zdvojnásobiť svoj objem. Nalejte trochu oleja do panvice a potom pridajte lyžicu zmesi. Vyprážame do zlatista z oboch strán a máme hotovo.
- Pri podávaní môžete pridať práškový cukor, džem, prípadne aj šľahačku či čokoládovú polevu.
Prajeme dobrú chuť a podeľte sa o tento jednoduchý recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply