Tento recept na nadýchané placky dobyl polovicu sveta! Ak ochutnáte, pripravíte len tieto.

Placky sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov, dokonca by sme mohli povedať, že je “toľko druhov placiek, koľko je domov”.

Niekto ich má rád s džemom, niekto na slano, no niekto má rád plnené množstvom zeleniny. Ktoré sú Vaše obľúbené?
Nižšie vám ukážeme špeciálny ruský recept, ktorý si po jeho príprave určite zamilujete.

Ingrediencie:

  • 350-400 gramov polohr.múky
  • 1 vajce
  • 500 ml mlieka
  • 1 lyžička sušeného droždia
  • 2-3 lyžice cukru
  • pol lyžičky soli
  • olej na vyprážanie

Príprava:

  1. Mlieko zohrejte, potom dajte do väčšej nádoby, pridajte droždie, lyžicu cukru, premiešajte, potom prikryte kuchynskou utierkou a nechajte 10-15 minút odpočívať.
  2. Pridajte vajce do mlieka, soľ a zvyšný cukor a múku a miešajte, kým nevznikne svetlá hmota bez hrudiek. Vytvarujte z neho malý bochník, prikryte ho kuchynskou utierkou a nechajte na teplom mieste hodinu a pol odpočívať.
  3. Počas tejto doby by cesto malo zdvojnásobiť svoj objem. Nalejte trochu oleja do panvice a potom pridajte lyžicu zmesi. Vyprážame do zlatista z oboch strán a máme hotovo.
  4. Pri podávaní môžete pridať práškový cukor, džem, prípadne aj šľahačku či čokoládovú polevu.

Prajeme dobrú chuť a podeľte sa o tento jednoduchý recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*