Tento recept sa u nás dedí z generácie na generáciu: Najlepšia plnená paprika akú som kedy jedla!

Neviem, ako vy, ale ja by som mohla jesť plnenú papriku pokojne aj každý deň. Ale nie hocijakú, len túto – takú, akú pripravovali naše babičky!

Čo budeme potrebovať:

Mäsová plnka:

5 vyčistených paprík
500 g mletého bravčového mäsa
100 g uvarenej ryže
3 strúčiky cesnaku
3 vajcia
1 nadrobno nasekanú cibuľku
1 lyžičku soli
korenie

Na omáčku:

1 a 1/2 lyžice kryštálového cukru
1 a 1/2 lyžičky soli
6 lyžíc kečupu – ideálne domáceho
300 g paradajkového pretlaku
1 a 1/2 l vody
2-3 ks bôbkového listu
3 guličky čierneho korenia
2 guličky nového korenia

Na zápražku:

4 lyžice oleja
2,5 lyžice polohrubej múky
200 ml vody
1 lyžicu červenej papriky sladkej

Postup prípravy nájdete na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*