Tento recept sa u nás dedí z generácie na generáciu: Najlepšia plnená paprika akú som kedy jedla!

Postup:

Mäso spojíme s ostatnými prísadami na prípravu mäsovej náplne a dobre premiešame.

1 a 1/2 l vody dáme na plameň. Pridáme cukor, soľ, čierne korenie a bôbkový list a necháme zovrieť.

Papriky naplníme mäsovou zmesou a zo zvyšku hmoty vytvarujeme guličky. Do vody dáme variť najskôr papriky a po asi štvrť hodinke pridáme aj guľôčky. Do vody pridáme aj pretlak zmiešaný s kečupom a necháme povariť 15-20 minút.

Na zápražku klasicky necháme zohriať olej a speníme na ňom múku, keď zhnedne, pridáme papriku, premiešame a zalejeme studenou vodou. Necháme prevariť a miešame, aby v zmesi neboli hrudky.

Z vody vyberieme papriky a guličky (aj korenie a bobkový list), pridáme zápražku a dobre premiešame – ja celú zmes vždy ešte aj rozmixujem. Necháme ešte chvíľu povariť a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*