PRÍSADY
Na cesto:
- 80 dkg múka
- 5 dkg droždia
- 1 pl cukru
- 5 dl mlieka
- 1 pl soli
- 2 dl oleja
Plnka:
- nakrájaná šunka
- dve červené cibule
- 2 ks kukurice v konzerve
- 10-15 dkg strúhaného syra
- 2 strúčiky cesnaku
- kyslá smotana
- slanina nadrobno
Na vrch:
- 2 pl kyslej smotany
- 1 žĺtok
- sezamové semiačka
Príprava:
- Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Ostatné suroviny zmiešame v jednej miske, pridáme hotový kvások a vymiesime cesto.
- Cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a potrieme zmesou roztlačeného cesnaku a kyslej smotany. Položíme šunku, slaninu, cibuľu, kukuricu a zrolujeme.
- Kyslú smotanu zmiešame so žĺtkami a potrieme vrch. Nakrájame na trojuholníky a posypeme ich sezamovými semiačkami. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút.
TIP:
Často sa pýtate na množstvo plnky, tak asi 15-15 dkg ale každý môže pridať toľko koľko mu chutí. Po zrolovaní bude plnka bohatá. Preto treba cesto rozdeliť na dve časti, lebo na jeden krát by to bolo veľa. Nedalo by sa pekne natenko vyvaľkať. Po z rolovaní krájame raz doľava raz doprava tak vytvoríme trojuholníky. Ak vám to nejde tak môžete krájať aj slimáky, stačí ich krájať na hrúbku 3 cm.
DOBRÚ CHUŤ! Ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou:).
Leave a Reply