Ingrediencie
- 3 manga
- 1 PL práškového cukru
- 2 vajcia
- 1/4 šálky práškového cukru *dodatočne
- 500 g mascarpone
- 1 pomarančová kôra
- 600 ml hustej smotany
- 500 g dlhých detských piškót
- 2 šálky pomarančovej šťavy
- 60 ml Cointreau
- 1 šálka mrazených malín
- 1 čerstvá malina *na ozdobu (voliteľné)
- 2 marakuje *na ozdobu (voliteľné)
Postup:
- V kuchynskom robote vydlabeme dužinu z dvoch máng. Pridajte 1 PL práškového cukru a rozmixujte na pyré. Odstavíme.
- Pomocou ručných šľahačov alebo stojanového mixéra vyšľahajte smotanu do veľmi hustej a tuhej konzistencie. V samostatnej miske šľahajte vajcia a 1/4 šálky práškového cukru niekoľko minút, kým nie sú bledé a spenené. Pridajte mascarpone a pomarančovú kôru a šľahajte, kým sa dobre nespoja. Krém nechajte vychladnúť.
- V plytkej miske zmiešajte pomarančovú šťavu a Cointreau. Piškóty po jednej namočte, aby zmäkli a potom ich v jednej vrstve poukladajte na dno obdĺžnikovej zapekacej misy. Rozložte polovicu krému. Pokvapkajte polovicou mangového pyré a potom posypte mrazenými malinami. Uložíme druhú vrstvu namočených piškót a navrch dáme zvyšné mascarpone.
- Po dokončení prikryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie však na celú noc. Zvyšné mangové pyré si nechajte bokom.
Keď je tiramisu pripravené na podávanie, ozdobte ho plátkami manga, čerstvými malinami a dužinou z marakuje. Pokvapkajte mangovým pyré.
Dobrú chuť! A ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi :).
Leave a Reply