Tiramisu z manga a malín: Super dezert na každú príležitosť!

Ingrediencie
  • 3 manga
  • 1 PL práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1/4 šálky práškového cukru *dodatočne
  • 500 g mascarpone
  • 1 pomarančová kôra
  • 600 ml hustej smotany
  • 500 g dlhých detských piškót
  • 2 šálky pomarančovej šťavy
  • 60 ml Cointreau
  • 1 šálka mrazených malín
  • 1 čerstvá malina *na ozdobu (voliteľné)
  • 2 marakuje *na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. V kuchynskom robote vydlabeme dužinu z dvoch máng. Pridajte 1 PL práškového cukru a rozmixujte na pyré. Odstavíme.
  2. Pomocou ručných šľahačov alebo stojanového mixéra vyšľahajte smotanu do veľmi hustej a tuhej konzistencie. V samostatnej miske šľahajte vajcia a 1/4 šálky práškového cukru niekoľko minút, kým nie sú bledé a spenené. Pridajte mascarpone a pomarančovú kôru a šľahajte, kým sa dobre nespoja. Krém nechajte vychladnúť.
  3. V plytkej miske zmiešajte pomarančovú šťavu a Cointreau. Piškóty po jednej namočte, aby zmäkli a potom ich v jednej vrstve poukladajte na dno obdĺžnikovej zapekacej misy. Rozložte polovicu krému. Pokvapkajte polovicou mangového pyré a potom posypte mrazenými malinami. Uložíme druhú vrstvu namočených piškót  a navrch dáme zvyšné mascarpone.
  4. Po dokončení prikryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie však na celú noc. Zvyšné mangové pyré si nechajte bokom.
    Keď je tiramisu pripravené na podávanie, ozdobte ho plátkami manga, čerstvými malinami a dužinou z marakuje. Pokvapkajte mangovým pyré.
Dobrú chuť! A ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi :).

 

Written By
More from redakcia
Liečte cukrovku prirodzene s týmito listami!
Cukrovka je veľmi častým ochorením, ktorým trpí mnoho ľudí v rôznych formách....
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *