TOP 5 receptov na POLIEVKY, ktoré sú také výborné,že ich zjete až do poslednej lyžice! Obľúbi si ich celá rodina

Rýchla rybacia polievka z tresky

Neobvyklá voňavá polievka z tresky sa bude páčiť všetkým labužníkom rybacích jedál.

Neobvykle voňavé polievky Pollock odvolanie všetkým milovníkom rybacích pokrmov.

500 g filé z tresky

1 mrkva

4 zemiaky

1 l vody

3 zrnká čierneho korenia

Kôpor

Filé z tresky nakrájajte na kúsky a vložte ich do vriacej vody. Varte 7 minút. Nakrájajte zemiaky a mrkvu a pridajte k rybe. Nezabudnite posoliť a pridať čierne korenie. Varte, kým nebude všetko uvarené. Nakoniec pridajte posekaný kôpor.

Pohánková polievka s hríbmi

Táto bohatá polievka perfektne dodá sily.

 

2,5 l vody

500 g zemiakov

1 mrkva

1 cibuľa

300 g šampiňónov

3 – 4 polievkové lyžice pohánkových krúp

1 polievková lyžica slnečnicového oleja

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

Bylinky podľa chuti

Huby umyte, obarte vriacou vodou a potom nakrájajte. Osmažte ich na panvici. Pridajte sójovú omáčku, potom posekanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Smažte, kým všetko nezmäkne.

Do vriacej vody vložte pokrájané zemiaky a umytú pohánku. Varte 10 minút. Pridáme vysmažené huby a varíme ešte asi 15 minút. Posoľte. Pri podávaní pridajte bylinky.

Rýchla polievka zo zaváranej fazule

Používaním zaváranej fazule neskutočne ušetríte čas.

400 g zaváranej bielej fazule

1,5 l vody

1 l kuracieho vývaru

3 zemiaky

1 mrkva

1 cibuľa

1 bulharská paprika

3 strúčiky cesnaku

1 polievková lyžica paradajkového pretlaku

20 g smotanového masla

Soľ, korenie

1 bobkový list

Priveďte bujón do varu, vložte nakrájané zemiaky. Medzitým orestujte na masle pokrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Pridajte cesnak a paradajkový pretlak.

Celú zmes vložte do hrnca a pridajte nakrájanú papriku. Varte 7 minút. Pridajte fazuľu, , bobkový list, soľ a korenie a varte, kým fazuľa nezmäkne.

Dobrú chuť vám aj vašim blízkym. Príprava týchto polievok zaberie minimum času a strávite pri nich toľko, ako pri varení vajec.

Mimochodom, keby ste polievky varili v tlakovom hrnci, boli by pripravené ešte rýchlejšie.

Ak sa vám článok páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*