Toto domáce hnojivo robí v zeleninovej záhrade zázraky!

Kvasinky majú na rastliny stimulačný účinok a dodávajú im dôležité živiny. Zlepšuje tiež kvalitu pôdy.

Ako používať kvasnice?

Je to prírodné hnojivo:

  1. Rozpustite 1 kg čerstvých kvasníc v 5 litroch teplej vody.
  2. Nechajte ju 60 minút lúhovať.
  3. Toto prírodné hnojivo pripravte bezprostredne pred použitím.
  4. Vezmite 1 liter prípravku a rozpustite ho v 10 litroch vody.

Suché droždie:

  1. V 10 litroch teplej vody rozpustite 10 gramov sušeného droždia a pridajte 2 polievkové lyžice cukru.
  2. Zmes umiestnite na teplé miesto na 60 minút a potom roztok zrieďte teplou vodou v pomere 1:5.
  3. Aplikujte na koreň rastliny.

Na pestovanie jahôd:

Jahody majú rady aj kvasnicové hnojivo, ktoré zároveň chráni rastlinu pred sivou hnilobou. V období pučania zalejte jahody týmto roztokom: 100 g čerstvých kvasníc zrieďte v 10 litroch vody.

Pre zemiaky:

Zrieďte 100 g lisovaných kvasníc a 50 g cukru v 3 litroch teplej vody. Nechajte kvasiť 7 dní. Zrieďte 1 šálku roztoku v 10 litroch vody a zalejte rastliny. Pridajte 1 liter zmesi na jeden krík.

Dôležité:

Táto metóda je účinná len v teplom počasí kvôli fermentácii. Ak používate kvasnicové hnojivo, použite spolu s ním aj draselné hnojivo, ktoré pomôže rastlinám zdravo rásť.

Podeľte sa o tento článok aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*