Často toto jedlo sa nazýva dokonalé jedlo pre mozog. Tradičná medicína odporúča pohánku na liečbu reumatizmu, glaukómu a cukrovky.
Čaj vyrobený z pohánkových kvetov má hojivý účinok na dýchacie cesty a pľúca v prípadoch nadmerného kašľa. Zmes pohánkových listov a kvetov môže liečiť aterosklerózu, vážnu chorobu postihujúcu krvné cievy. Pohánka zmierňuje účinky žiarenia, chemoterapie a nadmernej duševnej práce. Okrem toho pohánka pomáha pri kardiovaskulárnych ochoreniach, najmä pri vysokom krvnom tlaku a tráviacich problémoch.
V porovnaní s inými zrnami je pohánka nízkokalorický výrobok, ktorý obsahuje veľa bielkovín, aminokyselín, železa, horčíka, draslíka, fosforu, jódu, vitamínu B1, B6, P. Odborníci na výživu ho často odporúčajú pacientom trpiacim na anémiu, hypertenziu a ochorenie pečene.
Recept:
Nalejte vriacu vodu cez zrná. Vypustite vodu a druhýkrát zalejte vriacou vodou (1 pohár zrna pohánky – 1,5 pohára vody). Môžete si pripraviť 1, 2 alebo 3 poháre, koľko chcete. Začnite s jedným a potom môžete nastaviť dávkovanie podľa vašej chute.
Jedzte ju na raňajky, obed alebo večeru kedykoľvek počas dňa. Vychutnajte si stravu a zdravú stratu hmotnosti!
Pokračovanie článku >
Leave a Reply