
Ingrediencie:
Tmavá časť:
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 6 lyžíc polohr.múky
- 2 lyžice kakaa
- 6 lyžíc studenej vody
- 1 polievková lyžica prášku do pečiva
Biela časť:
- 6 bielkov
- 16 lyžíc cukru (môžete dať aj menej, záleží ako sladké máte radi)
- 1 polievková lyžica octu
Plnka:
- 6 žĺtkov
- 150 g cukru (opäť môžete dať aj menej)
- 50 ml mlieka
- 3 vrecká vanilkového cukru
- 250 g masla
- 100 gramov práškového cukru
Postup:
- Tmavá časť: Vyšľaháme bielka, postupne pridávame cukor, žĺtka a vodu. Nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
- Pečieme pri 180 stupňoch aby sa napoly upiekol, potom vyberieme z rúry a vložíme bielu časť. Bielu časť urobíme tak, že v silnej miske vyšľaháme bielka s cukrom a na záver pridáme ocot.
- Vráťte do rúry na 150 stupňov a dopečieme. Treba sledovať, každá rúra pečie inak. Nechajte vychladnúť. Upečenú sušienku rozrežte na dve časti v strede.
- Krém: Žĺtky sparíme s cukrom, mliekom a vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Margarín vymiešame s práškovým cukrom a pridáme žĺtkový krém.
- Vezmeme prvú farebnú kôrku a nanesieme polovicu žĺtkového krému, dáme druhú a natrieme zvyškom plnky, na vrch ozdobíme čokoládou.
Leave a Reply