Tvarohové muffiny s mangom a granátovým jablkom: Vyzerajú super a chutia výborne!

SUROVINY na 12 muffinov:
  • približne 150 g sušienok oreo, rozdrvených na hrubšie kúsky
  • 250 g mascarpone
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 PL smotanového pudingu (alebo vanilkového pudingu) bez cukru
  • 3 lyžice cukru
  • 1 PL vanilkového extraktu alebo 16 g vanilkového cukru (poznámka: ak máte tzv. vanilkovú arómu, pridajte len 2-3 kvapky)
  • 1 veľké vajce
  • 50 g bielej čokolády
  • 1 malé granátové jablko
  • 1 mango

Postup:
  1. Do formy na muffiny vložte rozdrvené sušienky.
  2. Zvyšné prísady zmiešajte v miske lyžicou, kým sa nespoja. Je lepšie nepoužívať mixér, aby sa syr zbytočne neprevzdušňoval. Na rozdrvené sušienky rozotrite tvarohovú zmes.
  3. Pečte približne 15 minút pri teplote 180 stupňov (kým syrová zmes nezostane pevná).
  4. Čokoládu rozpustite v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli.
  5. Mango nakrájajte na kocky, z granátového jablka vydlabte semienka.
  6. Muffiny prelejte čokoládou a naaranžujte mango a granátové jablko. Môžete ich ozdobiť lístkami mäty alebo medovky.

Najvhodnejšie sú na konzumáciu, keď trochu stuhnú (nemusia byť nutne v chladničke), ale dajú sa konzumovať aj hneď 😀 .

DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*