Ingrediencie na cesto
- 200 g polohrubej múky
- 200 g cukru
- prášok do pečiva
- 4 PL oleja
- 5 PL mlieka
- 4 ks vajec
Ingrediencie na krém
- 1 mäkký tvaroh
- 1 smotana na šľahanie
- stužovač šľahačky
- 150 g jahôd
Postup
- Vyšľaháme cukor so žĺtkami a pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom a vmiešame sneh z bielkov.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme 40 minút pri 175 ºC.
- Vyšľaháme smotanu, tvaroh a stužovač šľahačky s jahodami v hladký, hustý krém
- Korpus rozrežeme na pláty a poslepujeme krémom alebo iba navŕšime krém na korpus.
- Vychladíme 2 hodiny v chladničke.
Leave a Reply