POTREBUJEME:
- lístkové cesto: ja som mala 500g (kocka)
Tvarohová plnka:
- 500g jemný krémový tvaroh (nie hrudkový)
- 6 žĺtkov
- 500ml mlieka
- 3 vanilkové pudingy (3x37g)
- 100ml olej
- práškový cukor podľa chuti
Bielkový sneh :
- 6 bielkov
- 6 lyžíc kopcom práškového cukru
POSTUP:
Lístkové cesto rozvaľkám a prenesiem na jemne vymastený plech s vyššími okrajmi (40x29cm vysoký 4cm). Snažím sa cesto rozvaľkať tak, aby bolo po bokoch trochu vyhrnuté dohora (aspoň 1 – 2cm). Urobím niečo ako vaničku pre tvarohovú plnku. Všetky suroviny na plnku vyšlahám (je to veľmi riedke) a nalejem na cesto. Pečiem na 200°asi 20-25minút, pokým kraje lístkového cesta, ktoré prečnievajú, nezačnú ružovieť (každá rúra pečie inak – riaďte sa svojou rúrou). Kým sa koláč pečie, vyšlahám si tuhý sneh z bielkov, po lyžiciach pridávam cukor a dobre vyšlahám. Potom vyberiem koláč z rúry, opatrne natriem sneh a dám ešte zapiecť do bledohneda (dokopy som ho piekla asi 30 – 35min). Krájam až úplne vychladnutý, najlepší je z chladničky.
Leave a Reply