Rýchlym pohostením alebo dobrými raňajkami môže byť aj tvarohový koláč. Zvládnete ho urobiť za pár minút a väčšinu ingrediencií má doma každý.
Ingrediencie:
- 2 šálky (320 g) pšeničnej polohr. múky
- štipka soli
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička kakaa
- 2 PL perníkového korenia
- 2/3 šálky cukru
- 200 g másla (tvrdého)
- 2 vajcia
Krém:
- 1 kg tvarohu
- 200 g cukru
- 2 vanilkové pudingy
- 1 PL vanilkového cukru
- 200 ml 30% krému
- 3 vajcia
Ostatné:
- 1 veľká plechovka broskýň
- práškový cukor alebo citrónová poleva
Postup:
- Obdĺžnikovú tortovú formu s rozmermi 20 x 30 cm vyložte papierom na pečenie. Do misy nasypte múku, pridajte soľ, prášok do pečiva, kakao, perníkové korenie, cukor.
- Všetko spolu zmiešajte. Pridajte na kocky nakrájané studené maslo. Prísady rozdrvte na jemnú posýpku (prsty, mixérom). Pridajte vajcia a spojte prísady do hladkého a jednotného cesta. Vytvorte guľu, ktorú rozdeľte na 2 časti.
- Jednu časť cesta vložte do chladničky, druhú časť nakrájajte na plátky a vyložte nimi dno formy, pričom prsty vytvorte rovnomernú vrstvu. Popichajte vidličkou. Rúru predhrejte na 180 °C.
- Krém: Do misy vložte asi 1/4 tvarohu, pridajte všetok cukor a pudingový prášok. Mixujte na stredných otáčkach mixéra približne 2 – 3 minúty. Pridajte zvyšok tvarohu, vajcia, vanilkový cukor a opäť mixujte 1 minútu na vyšších otáčkach, pokiaľ nebude krém hladký.
- Prilejte smotanu a miešajte, kým sa všetky prísady dobre nespoja.
- Rozložte na dno, uhlaďte povrch a navrch položte osušené a na plátky nakrájané broskyne.
- Odloženú časť cesta nastrúhame na strúhadle s veľkými okami a vložíme do rúry. Pečte približne 45 minút. Potom ho vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Posypeme práškovým cukrom alebo polejeme citrónovou polevou.
Leave a Reply