Výborný makovník podľa receptu mojej mamy!

Potrebujeme:
  • 250g hladkej múky
  • 250g v šupke uvarených zemiakov
  • 250g Hery
  • 200g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 kávová lyžička prášku do pečiva
Plnka:
  • 600g maku
  • 80g práškového cukru
  • 6 lyžíc oleja

Postup:
  • Zemiaky ošúpeme, vychladnuté postruhame. Prídame múku, cukor, zmäknutý tuk, rožlahané vajce a prášok do pečiva. Vypracujeme vláčne cesto.

Postup prípravy plnky:

  • Mak pomelieme a pridáme práškový cukor. Kôru z citróna dôkladne umyjeme, osušíme, najemno postruháme a vmiešame ju do maku. Napokon pridáme olej a dobre premiešame.
  • Cesto rozdelíme na tri časti, rozvaľkáme ho, natrieme plnkou a zvinieme. Záviny uložíme na plech, potrieme ich žĺtkom, popicháme vidličkou a upečieme na 180 stupňov do zlatista, sledujeme si ich lebo každá rúra pečie inak a môžeme urobiť aj test špajdlou.
Prajeme dobrú chuť! 😋😋

Written By
More from redakcia
Ideálna sladkosť na sviatky! Bez pečenia! Bez múky!
Ingrediencie: 100g mandlí 75g vlašských orechov 125g cukor 125g med olej na...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *