Tvarohový koláčik s bielou čokoládou: Potrebovať budete len týchto 6 vecí!

Postup:

Do misy dáme tvaroh, ktorý sme preosiali cez sito a pridáme cukor,  plnotučné mlieko alebo kyslú smotanu. Všetko spolu mixujeme a postupne pridávame krupicu. Jej množstvo môžeme mierne regulovať v závislosti od toho, či sme použili mlieko alebo kyslú smotanu. Keď vyšľaháme jednoliatu zmes, pridáme vajce a vymiešame metličkou na šľahanie.

Bielu čokoládu lámeme na malé kúsky. Môžeme si pomôcť dreveným valčekom alebo tĺčikom na mäso (čokoládu umiestnime do vrecúška), ktorým čokoládu „roztlčieme“. Následne ju pridáme k tvarohovej zmesi a dobre zamiešame.

Pripravíme si formu na pečenie, ktorú dôkladne vymastíme maslom. Pripravenú zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov po dobu 30 až 35 minút.

Po upečení podávame nakrájané na kúsky. Tvarohový koláč sa skvele hodí ku káve. Deťom chutí aj s kakaom alebo čajom.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*