Vyskúšajte tento recept, ak máte pocit, že na vás niečo lezie. V skutočnosti chutí celkom dobre. Môžete si ho urobiť doma a ušetriť peniaze za drahé prípravky z lekárne.
Získate všetky nutričné výhody, keď vám ukážeme, ako zaobchádzať s prísadami, aby ste z tohto receptu na posilnenie imunity so zázvorom a kurkumou vyťažili maximum.
Ingrediencie:
- 1,5 cm čerstvej kurkumy, olúpanej a nakrájanej na tenké plátky
- 2 cm čerstvého zázvoru, olúpaného a nakrájaného na tenké plátky
- Šťava z jedného citróna
- 1 strúčik cesnaku, nadrobno nasekaný (najprv ho nechajte postáť 15 minút)
- ¼ – ½ lyžičky mletej cejlónskej škorice
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 lyžička (alebo podľa chuti) bio medu
- štipka čierneho korenia
- 1 šálka filtrovanej vody
Postup:
- Kurkumu a zázvor vložte do hrnca spolu s vodou. Priveďte do varu a potom vypnite teplo a nechajte lúhovať 10 minút. Nechajte vychladnúť, kým nie je nápoj len mierne teplý.
- Keď vychladne, preceďte zázvor a kurkumu z vody do šálky. Pridajte ostatné ingrediencie a miešajte, kým sa med nerozpustí. Veľa zdravia.
Tipy:
Miešajte pri pití, aby sa cesnak neusadzoval na dne. Je dôležité nechať cesnak postáť 10 – 15 minút po nasekaní, skôr ako ho pridáte do tepla. Nechajte ho odstáť, aby sa aktivovali prospešné enzýmy. Keď ho pridáte do tepla, enzýmy sa deaktivujú.
Aby ste zachovali vitamín C, pridajte citrónovú šťavu až po vychladnutí nápoja. To isté platí pre med, pretože teplo zničí všetky jeho výživové výhody.
Leave a Reply