Už ho nekupujem, tento dezert si robím sama doma. Je jemný a nadýchaný ako obláčik!

Vtáčie mlieko je obľúbený dezert. Jemná pena s čokoládou vás zavedie do sveta detských spomienok a chutí, na ktoré sa len ťažko zabúda.


Ingrediencie:

  • 150 g prírodného skyru,
  • 50 g tmavej čokolády,
  • 3 polievkové lyžice cukru (voliteľné),
  • 1 polievková lyžica želatíny + 2 polievkové lyžice studenej vody.
  • vanilka

Príprava:

  1. Želatínu zmiešame s vodou a necháme napučať. Potom ju jemne zohrejte, ale pamätajte, že ju nesmiete vrieť.
  2. Skyr vyšľaháme s cukrom alebo iným sladidlom. V tomto momente môžete pridať aj vanilku alebo inú príchuť.
  3. Keď sa skyr stane nadýchaným a želatína mierne vychladne, spojte tieto dve zložky a dôkladne premiešajte.
  4. Pripravenú hmotu vylejeme do malej formy vystlanej potravinovou fóliou. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na penu, už nakrájanú na kúsky.
  6. Pripravený dezert dáme do chladničky, aby čokoláda stuhla.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*