Vtáčie mlieko je obľúbený dezert. Jemná pena s čokoládou vás zavedie do sveta detských spomienok a chutí, na ktoré sa len ťažko zabúda.
Ingrediencie:
- 150 g prírodného skyru,
- 50 g tmavej čokolády,
- 3 polievkové lyžice cukru (voliteľné),
- 1 polievková lyžica želatíny + 2 polievkové lyžice studenej vody.
- vanilka
Príprava:
- Želatínu zmiešame s vodou a necháme napučať. Potom ju jemne zohrejte, ale pamätajte, že ju nesmiete vrieť.
- Skyr vyšľaháme s cukrom alebo iným sladidlom. V tomto momente môžete pridať aj vanilku alebo inú príchuť.
- Keď sa skyr stane nadýchaným a želatína mierne vychladne, spojte tieto dve zložky a dôkladne premiešajte.
- Pripravenú hmotu vylejeme do malej formy vystlanej potravinovou fóliou. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky.
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na penu, už nakrájanú na kúsky.
- Pripravený dezert dáme do chladničky, aby čokoláda stuhla.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply