Úžasné medovo-orechové rezy: Lahôdka, ktorú si zamilujete!

Ingrediencie:
  • 40 dkg múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 12,5 dkg masla
  • 10 dkg práškového cukru
  • 2 lyžičky medu
  • 2 VAJCIA
  • 1 mletá škorica (voliteľné)
Krém:
  • 5 dl mlieka
  • 2 vrecúška vanilkového pudingového prášku
  • 15 dkg margarínu
  • 10 dkg cukru + 10 dkg – na karamel
Vrch:
  • 20 dkg vlašských orechov
  • 8 dkg cukru
  • 3 lyžice medu
  • 8 dkg masla
Poleva:
  • roztopená tmavá čokoláda

Príprava:
  1. 2 dl mlieka vymiešame s pudingovým práškom do hladka, zvyšok mlieka privedieme k varu s cukrom, pridáme pudingové mlieko a uvaríme na hustý krém. Keď krém vychladne, vyšľaháme ho s margarínom.
  2. 10 dkg cukru skaramelizujeme, potom vysypeme na papier na pečenie, zamrazíme a sekáčikom nasekáme na kúsky.
  3. Vlašské orechy nakrájame na kúsky. Z cukru sa urobí tmavý karamel, potom sa pridá med, prevarí sa a zmieša s orechmi a nakoniec maslom. Miešame, kým sa maslo nerozpustí, a potom odstavte a nechajte vychladnúť.
  4. Na cesto rozohrejeme maslo s medom a cukrom. Múku preosejeme so sódou bikarbónou a škoricou, v strede urobíme priehlbinu, do ktorej nalejeme vajce a maslom vymastenú medovú zmes. Dobre premiešajte a nechajte 15 minút odpočívať. Rúru predhrejeme na 180°C.
  5. Cesto rozdelíme na polovicu a roztiahneme na pláty s rozmermi 20 x 30 cm. Jeden z plátov pečieme na zadnej strane múkou posypaného plechu 10 až 12 minút, potom na plech položíme papier na pečenie, naň položíme druhé cesto a naň rozložíme karamelové orechy a tiež opečieme.
  6. Vanilkový krém natrieme na jeden plát cesta, posypeme nadrobno nasekaným karamelom a navrch poukladáme orechové cesto. Necháme cez noc odležať, na druhý deň tortu polejeme rozpustenou čokoládou a nakrájame podľa želania.
Prajeme príjemné pečenie a dobrú chuť!👩‍🍳

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*