- Tento koláč je nielen vynikajúci, ale aj skutočne jednoduchý na prípravu. Zvládne ho naozaj každý. Na odmeranie surovín používame hrnček s objemom 2 dl.
Potrebujeme:
- 4-5 ks veľkých jabĺk
- 2,5 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček kr. cukru
- 1 hrnček vlažného mlieka
- ½ hrnček oleja
- 2 vajcia
- 2 lyžičky škorice
- 2 lyžice kakaa
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 prášok do pečiva
- džem, kyslá smotana a čokoláda
Postup:
- Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g). V miske zmiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricou, kakao (nemusíme), jedlú sódu, prášok do pečiva.
- Pridáme aj jablká a spojíme. Väčší plech (cca30x40) si vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút. Ak máme menší plech, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170 ° C, aby sa prepiekol.
- Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou zmiešanou s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply