- Vynikajúci recept na lahodný koláč :), ktorý treba vyskúšať.
POTREBUJEME :
- 5 žĺtkov
- 150 g hl. múky
- 150 g masla
- 150 g Kr. cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 5-6 lyžice mlieka
Na penu:
- 5 bielok
- 180 g Kr. cukru
- štipka soli
- 100 g najemno nasekaných orechov
Na krém:
- 200 ml smotany na šľahanie 33-35%
- 500 ml mlieka
- 2 vajcia
- 120 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 50 g hl múky
POSTUP:
- Maslo a cukor vyšľaháme do peny, jeden po druhom vyšľaháme žĺtky.
- Po lyžiciach vmiešame aj múku s práškom do pečiva a mlieko.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a nanesieme naň cesto.
- Z bielok, štipky soli a cukru vyšľaháme sneh, nanesieme na cesto a posypeme orechy. Vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 30 minút.
- Vyberieme z rúry, prekrojíme na 2 časti a zložíme z papiera.
- Z prísad na krém (okrem smotany) uvaríme hustý puding, ktorý necháme pod fóliou vychladnúť – všetky prísady rozmiešame v mlieku a dáme variť na plameni.
- Po vychladnutí po lyžiciach vmiešame do vyšľahanej smotany a všetko dobre prešľaháme.
- Teraz koláč len poskladáme – na jednu polovicu cesta krém, druhú polovicu cesta a máme hotovo. Boky môžeme ozdobiť zvyškami cesta.
Dobrú chuť.
Leave a Reply