Úžasný nórsky zákusok: Neuveriteľne jemný a  chutný. Neodoláte mu!

  • Vynikajúci recept na lahodný koláč :), ktorý treba vyskúšať.

POTREBUJEME :
  • 5 žĺtkov
  • 150 g hl. múky
  • 150 g masla
  • 150 g Kr. cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 5-6 lyžice mlieka
Na penu:
  • 5 bielok
  • 180 g Kr. cukru
  • štipka soli
  • 100 g najemno nasekaných orechov
Na krém:
  • 200 ml smotany na šľahanie 33-35%
  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 120 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 50 g hl múky


POSTUP:
  1. Maslo a cukor vyšľaháme do peny, jeden po druhom vyšľaháme žĺtky.
  2. Po lyžiciach vmiešame aj múku s práškom do pečiva a mlieko.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie a nanesieme naň cesto.
  4. Z bielok, štipky soli a cukru vyšľaháme sneh, nanesieme na cesto a posypeme orechy. Vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 30 minút.
  5. Vyberieme z rúry, prekrojíme na 2 časti a zložíme z papiera.
  6. Z prísad na krém (okrem smotany) uvaríme hustý puding, ktorý necháme pod fóliou vychladnúť – všetky prísady rozmiešame v mlieku a dáme variť na plameni.
  7. Po vychladnutí po lyžiciach vmiešame do vyšľahanej smotany a všetko dobre prešľaháme.
  8. Teraz koláč len poskladáme – na jednu polovicu cesta krém, druhú polovicu cesta a máme hotovo. Boky môžeme ozdobiť zvyškami cesta.
Dobrú chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*