Orechové cesto:
- 100 g drvených vlašských orechov
- 100 g práškový cukor
- 50 g hladká múka
- 10 g maslo
- 4 ks vajcia
- štipka soli
Vanilkový krém:
- 350 ml plnotučné mlieko
- 250 ml smotana na šľahanie
- 150 g biela čokoláda
- 100 g práškový cukor
- 100 g maslo
- 50 g kukuričný škrob
- 4 ks vaječné žĺtky
- 3 balenia vanilkový cukor
- štipka soli
Biela čokoládová poleva:
- 75 g biela čokoláda
- 50 ml smotana na šľahanie
- 25 g maslo
- 1 balenie vanilkový cukor
Postup:
- Na cesto vyšľahajte vajcia a oddeľte žĺtky od bielkov. Postupne do snehu zapracujte cukor, potom nasekané orechy a nakoniec múku. Potom do cesta vmiešajte žĺtky a niekoľko minút ho spracovávajte pomocou kuchynského robota. Hotové cesto nalejte do štvorcovej formy vystlanej papierom na pečenie a vložte ho do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 až 20 minút.
- Kým sa pečie kôrka, pripravte si krém. Žĺtky jemne osolíme a vidličkou ich rozšľaháme. Nasypte ich do hrnca, zmiešajte s mliekom, práškovým a vanilkovým cukrom a na miernom ohni zmes za stáleho miešania priveďte do varu. Keď sa smotana začne variť, vmiešajte kukuričný škrob a pokračujte vo varení, kým zmes nezačne hustnúť.
- Keď zmes zhustne, vmiešajte nalámanú čokoládu a keď sa rozpustí, stiahnite krém z ohňa. Do rozpusteného krému vmiešajte zmäknuté maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Kým sa krém chladí, vyšľahajte smotanu a potom ju vmiešajte do krému.
- Hotový krém navrstvite na upečený a vychladnutý korpus a pripravte polevu. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a vmiešajte do nej smotanu, vanilkový cukor a nakoniec maslo. Celý koláč polejeme polevou a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny stuhnúť. Podávajte ozdobené drvenými vlašskými orechmi a čerstvou šľahačkou.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, neváhajte sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply