Vanilkové potešenie, ktoré si každý zamiluje!

Orechové cesto:
  • 100 g drvených vlašských orechov
  • 100 g práškový cukor
  • 50 g hladká múka
  • 10 g maslo
  • 4 ks vajcia
  • štipka soli
Vanilkový krém:
  • 350 ml plnotučné mlieko
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 150 g biela čokoláda
  • 100 g práškový cukor
  • 100 g maslo
  • 50 g kukuričný škrob
  • 4 ks vaječné žĺtky
  • 3 balenia vanilkový cukor
  • štipka soli
Biela čokoládová poleva:
  • 75 g biela čokoláda
  • 50 ml smotana na šľahanie
  • 25 g maslo
  • 1 balenie vanilkový cukor

Postup:
  1. Na cesto vyšľahajte vajcia a oddeľte žĺtky od bielkov. Postupne do snehu zapracujte cukor, potom nasekané orechy a nakoniec múku. Potom do cesta vmiešajte žĺtky a niekoľko minút ho spracovávajte pomocou kuchynského robota. Hotové cesto nalejte do štvorcovej formy vystlanej papierom na pečenie a vložte ho do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 až 20 minút.
  2. Kým sa pečie kôrka, pripravte si krém. Žĺtky jemne osolíme a vidličkou ich rozšľaháme. Nasypte ich do hrnca, zmiešajte s mliekom, práškovým a vanilkovým cukrom a na miernom ohni zmes za stáleho miešania priveďte do varu. Keď sa smotana začne variť, vmiešajte kukuričný škrob a pokračujte vo varení, kým zmes nezačne hustnúť.
  3. Keď zmes zhustne, vmiešajte nalámanú čokoládu a keď sa rozpustí, stiahnite krém z ohňa. Do rozpusteného krému vmiešajte zmäknuté maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Kým sa krém chladí, vyšľahajte smotanu a potom ju vmiešajte do krému.
  4. Hotový krém navrstvite na upečený a vychladnutý korpus a pripravte polevu. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a vmiešajte do nej smotanu, vanilkový cukor a nakoniec maslo. Celý koláč polejeme polevou a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny stuhnúť. Podávajte ozdobené drvenými vlašskými orechmi a čerstvou šľahačkou.

Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, neváhajte sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Written By
More from redakcia
Tu sú dôvody, prečo mať tento list vždy po ruke!
Okrem toho, že je skvelým korením, je aj vynikajúcim liekom na rôzne...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *