Ingrediencie:
- 1 balíček lístkového cesta
- trochu cukru
- trochu vody
Krém
- 500 ml mlieka
- vanilková aróma podľa chuti
- 3 žĺtky
- 25 g práškového cukru
- 10 g škrobu
- 50 g hladkej múky
- 100 g masla
Postup:
1. Lístkové cesto rozdeľte na tri časti a vyváľajte ho tak, aby boli všetky tri pláty rovnako veľké. Pred pečením každý plát pokropte vodou a posypte práškovým cukrom. Plech si vyložíme papierom na pečenie a potom pečiete približne 15-20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
2. Na krém si zahrejte v hrnci 350 ml mlieka a za stáleho miešania v ňom rozmiešajte žĺtky a cukor. Keď je zmes zahriata (nedosiahne trvalý var), pomaly pridajte aj zvyšných 150 ml mlieka. Stále miešajte.
3. Pridajte do krému múku, škrob a vanilkovú arómu a uvarte hustý krém. Po uvarení krém odstavte a nechajte mierne vychladnúť, potom primiešajte po kúskoch maslo. Krém si rozdeľte na dve polovice.
4. Na prvú časť upečeného lístkového cesta naneste prvú polovicu vanilkového krému. Priklopte druhou časťou cesta a opäť potrite krémom.
5. Akú zvolíte polevu, je na vás. Môžete urobiť napríklad. Cukrovú z vody a cukru. Potom stačí preliať rozpustenou tmavou čokoládou a dorobiť ľubovoľný vzor. Máme hotovo.
Prajeme vám dobrú chuť.👌👩🍳
Zdieľajte aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply