Základná zmes:
- 40 g drvené ovsené vločky
- 40 g mleté vlašské orechy
- 10 g Med
- 20 g Arašidové maslo
- 50 g sušené datle
Na náplň:
- 50 g Smotanový syr
- 10 g Arašidové maslo
- 25 g biela čokoláda
- 14 ks. Vaječné sušienky (v závislosti od počtu úľov)
Postup:
- Datle zalejte vriacou vodou a nechajte odstáť aspoň 30 minút. Potom datle roztlačte s 1 – 2 PL vody. Datľovú zmes zmiešajte s ostatnými prísadami a vymiešajte na kompaktnú hmotu.
- Čokoládu rozpustite a zmiešajte s krémovým syrom a arašidovým maslom. Čokoláda by nemala byť horúca, aby sa netvorili hrudky.
- Datľovú zmes najprv natlačte do formičiek. Vo vnútri urobte malý otvor a naplňte ho krémom. Nakoniec ho prikryte vaječnou sušienkou a obráťte. Úle plňte dovtedy, kým vám nezostane datľová zmes. Zostalo mi trochu krému, záleží na tom, koľko ho použijete.
Z tohto množstva som vyrobila 14 orechových úľov.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply