Včelie úle, ktoré nie sú vyrobené z klasického masla a cukru, ale chutia jednoducho vynikajúco!


Základná zmes:
  • 40 g drvené ovsené vločky
  • 40 g mleté vlašské orechy
  • 10 g Med
  • 20 g Arašidové maslo
  • 50 g sušené datle
Na náplň:
  • 50 g Smotanový syr
  • 10 g Arašidové maslo
  • 25 g biela čokoláda
  • 14 ks. Vaječné sušienky (v závislosti od počtu úľov)

Postup:
  1. Datle zalejte vriacou vodou a nechajte odstáť aspoň 30 minút. Potom datle roztlačte s 1 – 2 PL vody. Datľovú zmes zmiešajte s ostatnými prísadami a vymiešajte na kompaktnú hmotu.
  2. Čokoládu rozpustite a zmiešajte s krémovým syrom a arašidovým maslom. Čokoláda by nemala byť horúca, aby sa netvorili hrudky.
  3. Datľovú zmes najprv natlačte do formičiek. Vo vnútri urobte malý otvor a naplňte ho krémom. Nakoniec ho prikryte vaječnou sušienkou a obráťte. Úle plňte dovtedy, kým vám nezostane datľová zmes. Zostalo mi trochu krému, záleží na tom, koľko ho použijete.
    Z tohto množstva som vyrobila 14 orechových úľov.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*