Prísady:
- 100 g údenej slaniny
- 150 g údenej (plameňom konzervovanej) klobásy
- 250 g kyslej kapusty
- 1 polievková lyžica červenej papriky
- 1 čajová lyžička hladkej múky
- 1 cibuľa veľkosti vajca
- 1 bobkový list
- 10 zrniek korenia
- 1 čajová lyžička paradajkovej pasty alebo niekoľko plátkov paradajok (možno vynechať)
- soľ
- kyslá smotana
Príprava:
- Slaninu nakrájajte na kocky a zľahka opečte. Keď sa tuk vyškvarí, pridajte nakrájanú červenú cibuľu a orestujte ju. Pridajte múku a orestujte. Odstavte panvicu z ohňa a vmiešajte červenú papriku. Za stáleho miešania okamžite pridajte šálku studenej vody.
- Prihoďte kyslú kapustu, pridajte bobkový list a korenie, prilejte pol litra vody a priveďte do varu. Jemne varte 1 hodinu. Keď sa vriaca voda vyparí, pridajte na kocky nakrájané klobásy, paradajky, soľ a varte 5 minút.
- Podávajte s kyslou smotanou a chrumkavým chlebom.
Dobrú chuť!
Leave a Reply