Veľmi chutná polievočka z kyslej kapusty so smotanou: Určite si pochutnáte!

Prísady:
  • 100 g údenej slaniny
  • 150 g údenej (plameňom konzervovanej) klobásy
  • 250 g kyslej kapusty
  • 1 polievková lyžica červenej papriky
  • 1 čajová lyžička hladkej múky
  • 1 cibuľa veľkosti vajca
  • 1 bobkový list
  • 10 zrniek korenia
  • 1 čajová lyžička paradajkovej pasty alebo niekoľko plátkov paradajok (možno vynechať)
  • soľ
  • kyslá smotana

Príprava:
  1. Slaninu nakrájajte na kocky a zľahka opečte. Keď sa tuk vyškvarí, pridajte nakrájanú červenú cibuľu a orestujte ju. Pridajte múku a orestujte. Odstavte panvicu z ohňa a vmiešajte červenú papriku. Za stáleho miešania okamžite pridajte šálku studenej vody.
  2. Prihoďte kyslú kapustu, pridajte bobkový list a korenie, prilejte pol litra vody a priveďte do varu. Jemne varte 1 hodinu. Keď sa vriaca voda vyparí, pridajte na kocky nakrájané klobásy, paradajky, soľ a varte 5 minút.
  3. Podávajte s kyslou smotanou a chrumkavým chlebom.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*