Venušina broskyňová torta: Svieža chuť, ktorá vás dostane!

Ingrediencie na piškótové cesto:
  • 6 vajec L.
  • 1 a 1/4 šálky cukru (prísady odmerané v 250 ml pohári)
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 a 1/2 šálky polohrubej múky
  • 2 lyžice prášku do pečiva
Ostatné zložky:
  • 1 konzerva broskýň v sirupe
  • 4 broskyňové želé
  • asi 200 gramov sušienok
  • 700 gramov tvarohového syra z vedra
  • 1 téglik broskyňového džemu pre mňa s kapacitou 410 gramov
  • 3 lyžičky želatíny

Príprava:
  1. Upečieme piškótu: bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu, ku koncu šľahania pridáme cukor, keď je pena tuhá a lesklá, primiešame po jednom žĺtku, za stáleho miešania prilievame olej. Pridáme múku s práškom do pečiva a len krátko miešame, kým sa suroviny nespoja.
  2. Hotové cesto vylejeme na plech s rozmermi 36 × 24 cm vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov (hore-dole), pečieme asi 30 minút na suchú tyčinku. Upečený koláč necháme úplne vychladnúť.
  3. Vychladnutú piškótu vyberieme z pekáča a prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu vložíme späť na plech vystlaný papierom na pečenie, medzitým si v 500 ml horúcej vody rozpustíme 3 broskyňové želé a necháme vychladnúť.
  4. Nalejte broskyne so sirupom do hrnca. Miešajte do hladka a priveďte do varu, odstavíme z plynu. Nalejte jedno broskyňové želé a miešajte, kým sa nerozpustí, potom horúcu broskyňovú penu natrieme na piškótu a navrch poukladáme vrstvu sušienok. Necháme bokom, kým pena nestuhne.
  5. Syr dáme do misky, za stáleho miešania tenkým prúdom prilievame vychladnuté želé. Miešame, kým sa suroviny nespoja. Keď hmota začne tuhnúť, vylejeme ju a rozotrieme na sušienky, na tvarohovú hmotu dáme druhú polovicu upečeného cesta, zľahka zatlačíme a dáme do chladničky, kým hmota nestuhne.
  6. Broskyňový džem dáme do hrnca a privedieme do varu. Keď džem vrie, odstavíme z plynu. Nalejte želatínu a miešajte, kým sa nerozpustí. Horúcim džemom potrieme vrch koláča. Hotový koláč vložíme na noc do chladničky aby stuhol.
Dobrú chuť😋!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*