VIANOČNÉ PEČENIE: Kokosové gule máčané v čokoláde! Zákusok, ktorý na sviatky bezpochybne patrí!

Suroviny:
  • 3 ks bielka
  • 180 g práškového cukru
  • 220 g kokosu
  • tortové oblátky
Krém:
  • 100 g masla
  • 150 g nutely alebo iného lieskovoorieškového krému
  • 2 lyžice mletých orechov
  • 1 panák rumu
Glazúra:
  • 100 g horká čokoláda
  • 100 g maslo
  • 1 ks tortová oblátka

Postup prípravy:
  1. Na plech rozmiestnime 220 g kokosu a dáme do rúry sušiť pri teplote 50 stupňov do svetlo hneda. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny a na záver primiešame vareškou vychladnutý kokos.
  3. Na plech vyložený papierom na pečenie vrstvíme pomocou lyžičky kôpky – snažíme sa vytvarovať guličku a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 150 stupňov cca 10 – 15 minút.
  4. Maslo vymiešame do peny, pridáme nutelu, oriešky a rum. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  5. Z tortovej oblátky vykrojíme kolieska, cukrárskym sáčkom nanesieme krém, položíme kokosovú guličku a odložíme do chladničky. Vychladnuté namáčame do rozpustenej čokolády, do ktorej sme pridali maslo a necháme na mriežke stuhnúť.
Ak sa Vám recept páčil, dajte mu like, komentár alebo ho zdieľajte so svojími priateľmi. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*