Suroviny:
- 3 ks bielka
- 180 g práškového cukru
- 220 g kokosu
- tortové oblátky
Krém:
- 100 g masla
- 150 g nutely alebo iného lieskovoorieškového krému
- 2 lyžice mletých orechov
- 1 panák rumu
Glazúra:
- 100 g horká čokoláda
- 100 g maslo
- 1 ks tortová oblátka
Postup prípravy:
- Na plech rozmiestnime 220 g kokosu a dáme do rúry sušiť pri teplote 50 stupňov do svetlo hneda. Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Bielky vyšľaháme s cukrom do peny a na záver primiešame vareškou vychladnutý kokos.
- Na plech vyložený papierom na pečenie vrstvíme pomocou lyžičky kôpky – snažíme sa vytvarovať guličku a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 150 stupňov cca 10 – 15 minút.
- Maslo vymiešame do peny, pridáme nutelu, oriešky a rum. Odložíme do chladničky stuhnúť.
- Z tortovej oblátky vykrojíme kolieska, cukrárskym sáčkom nanesieme krém, položíme kokosovú guličku a odložíme do chladničky. Vychladnuté namáčame do rozpustenej čokolády, do ktorej sme pridali maslo a necháme na mriežke stuhnúť.
Leave a Reply