VIANOČNÉ PEČENIE: Linecké banániky máčané v čokoláde. Lahodné pečivo, ktoré majú radi všetci!

Vianočné pečivo by nemalo za žiadnu cenu chýbať na sviatočnom stole. Či už sa radšej držíte tradičných druhov alebo radi skúšate niečo nové, vždy je dobré myslieť na pečenie s veľkým predstihom.

Ku vianočnému pečivu patrí aj obľúbené pečivo z lineckého cesta v mnohých variantoch.

Čo budeme potrebovať na linecké banániky v čokoláde:
  • 200 g hladkej múky
  • 175g masla
  • 70 g cukru múčka
  • 2 žĺtky
  • 1 g soli
  • 10 ml rumu
  • 200 g jahodovej/ malinovej marmelády
  • Čokoláda: 150 g horkej čokolády, 30 g kokosového oleja

Postup:

  • 1) Zmäknuté maslo dobre vyšľaháme s cukrom, soľou, žĺtkami a rumom. Vmiešame aj múku.
  • 2) Vytvarujeme si banániky a dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme dozlatista vo vyhriatej rúre na 170 stupňov.
  • 3) Pripravíme si polevu. Nalámeme si čokoládu, ktorú necháme vo vodnom kúpeli rozpustiť s kokosovým olejom.
  • 4) Po vychladnutím zlepíme k sebe marmeládou a namočíme do pripravenej polevy z čokolády.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept na pečivo? Podeľte sa s nami o Váš recept. Ďakujeme
Zdieľajte tento recept na linecké banániky v čokoláde aj s Vašimi priateľmi! Určite si taktiež pochutnajú.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*