VIANOČNÉ PEČENIE: Mandľové hviezdičky, ktoré vytvoria tú pravú vianočnú atmosféru!

Okrem vášho obľúbeného vianočného pečiva si tento rok nájdite čas aj na prípravu týchto krehkých mandľových hviezdičiek. Tieto lahodné koláčiky s cukrovou polevou v tvare hviezdičiek sa dokonale hodia k vianočnej atmosfére a fantasticky chutia napríklad k ovocnému čaju. Na pomoc s prípravou si zavolajte aj deti, ktoré vám určite rady pomôžu s vykrajovaním!

Potrebujeme:
  • 400 g mandlí so šupkou (asi 3 šálky)
  • 2 vaječné bielky
  • štipku soli
  • 200 g práškového cukru
  • 1 PL škorice
  • 2 PL mandľového likéru

Postup:
  1. Mandle si nasypeme do mixéra a rozmixujeme najemno.
  2. Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky, bielky vložíme do samostatnej misy a osolíme štipkou soli.
  3. Začneme ich šľahať ručným mixérom a keď začnú peniť, postupne po lyžiciach zašľaháme aj preosiaty práškový cukor. Asi 4 lyžice takto vzniknutej cukrovej polevy si odložíme bokom, zvyšok zatiaľ necháme v mise.
  4. Pomleté mandle zmiešame s mletou škoricou a pridáme aj 2 lyžice mandľového likéru. Túto mandľovú hmotu teraz zmiešame s hmotou z bielkov a cukru. Všetko dobre premiešame a potom rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do navlhčeného mikroténového vrecka alebo medzi dve vrstvy potravinárskej fólie.
  5. Takto zabalené cesto vyvaľkáme opatrne valčekom. Zoberieme si hviezdičkovú vykrajovačku, ktorú namočíme do práškového cukru a potom z mandľového cesta vykrajujeme hviezdičky.
    Z cesta, ktoré ostane po vykrojení, znovu vytvarujeme plát a vykrojíme ďalšie hviezdičky.
  6. Hotové hviezdičky naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie, opatrne polejeme cukrovou polevou, ktorú sme si odložili a pomocou špáradla vytvarujeme aj do cípov.
  7. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 100 °C asi 16 – 20 minút.
    Necháme vychladnúť a môžeme dať na stôl.

Dobrú chuť!
Zdieľajte tento článok aj s vašimi priateľmi na Facebooku! 🙂

Written By
More from redakcia
Karamelová vášeň: Ideálne ku kávičke a na zlepšenie nálady!
Ingrediencie na karamelovú piškótu: na karamel: 1/3 šálky cukru + 1/3 šálky...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *