VIANOČNÉ PEČENIE: Výborné vanilkové rožteky, ktoré nesmú chýbať v žiadnej domácnosti!

  • Osladiť si vianočné sviatky pečivom plným masla a cukru je síce tradícia, na ktorú si väčšina rodín nedá siahnuť, ale niekedy cítime, že by to chcelo odľahčenú alebo zdravšiu variantu. Čo tak vyskúšať vanilkové rožteky z celozrnnej múky?
Celozrnné vanilkové rožteky

Ingrediencie:
  • 50 g celých nelúpaných mandlí
  • 150 g celozrnnej pšeničnej múky + na podsypanie
  • 15 g fruktózy (ovocného cukru)
  • kôra z 1/2 citróna
  • 1 žĺtok
  • 100 g masla
Na obalenie:
  • asi 30 g fruktózy
  • 1/2 vanilkového lusku

Pracovný postup:
  1. Polovicu mandlí zalejeme vriacou vodou a necháme ich chvíľu namočené. Premneme ich medzi prstami a zbavíme šupky.
  2. Potom namelieme olúpané mandle aj tie so šupkou na jemno.
  3. Do misy preosejeme múku, pridáme pomleté ​​mandle, 15 g fruktózy, nastrúhanú citrónovú kôru, žĺtok a maslo. Spracujeme cesto a uložíme ho do chladničky na 1 hodinu odležať.
  4. Z cesta vyvaľkáme tenké valčeky, z ktorých odkrajujeme kúsky a tvarujeme rožteky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 ° C asi 10 minút.
  5. Fruktózu na obalenie rozmixujeme na jemno a premiešame ju s dreňou z polovice vanilkového struku.
  6. Upečené rožteky necháme mierne vychladnúť a potom ich obalíme v ochutenej fruktóze.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*