Viedenský jablkový koláč: Najväčší hit jesennej sezóny, zatiaľ ho žiadny iný koláč neprekonal…

Fantastický koláčik, ktorý nazývame aj jesenná torta alebo hodovací koláč. Je krásne penový a šťavnatý – výborný dezert z jabĺk.
Rozmery formy: 28 × 40 cm

Potrebujeme:

2 a 1/2 kg jabĺk
200 g masla
3/4 kg múky
1 a 1/2 pohára Kr. cukru
4 žĺtky
1 lyžička škorice
1 lyžička prášku do pečiva
vanilkový cukor
2 lyžice strúhanky
3 lyžice hustého bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

Pena:

4 bielky
1/2 šálky kr. cukru
citrónová kôra (do snehu môžete vyskúšať vmiešať jeden pudingový prášok bez varenia, dá to koláčikom ešte lepšiu chuť)

Postup prípravy sa nachádza na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*