Viedenský jablkový koláč: Najväčší hit jesennej sezóny, zatiaľ ho žiadny iný koláč neprekonal…

POSTUP:

Nasypte preosiatu múku, prášok do pečiva, pohár cukru, vanilkový cukor, pridajte maslo, žĺtky a kyslú smotanu do veľkej misky. Vypracujte cesto – jednotnú hmotu a rozdeľte ho na 2 guličky. Jeden z nich dáme do mrazničky asi na 30 minút. Druhú časť navrstvíme na dno plechu, ktorý je vyložený papierom na pečenie. Pokúsime sa tiež cesto vytiahnuť na steny plechu. Plech s cestom dáme do predhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 15 minút.
Medzitým očistíme jablká a nastrúhame ich na hrubom strúhadle. Potom pridáme pol pohára cukru a škorice. Prebytočnú jablčnú šťavu zlejeme, pridáme strúhanku a premiešame. Zmes navrstvíme na vychladnuté cesto.

Bielky dôkladne ušľaháme na tuhý sneh a postupne, po celý čas do neho pridávanie pomaly cukor a citrónovú kôru. Keď je pena tuhá, navrstvíme na jablká a na vrch nastrúhame cesto z mrazničky. Jablkový koláč sa pečie asi hodinu pri 170 stupňoch, kým sa vrch nezapečie dozlatista.

Želáme vám dobrú chuť! ?

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*