Vlašské orechy ošúpete behom chvíľky a bez námahy: Jednoduchý trik, ktorý nevyžaduje špeciálne vybavenie!

Vlašské orechy sú veľmi obľúbenou súčasťou mnohých jedál, od koláčov po šaláty, no ich tvrdá škrupina môže byť skutočnou výzvou.
Mnohí používajú luskáčik, ktorý vyžaduje dosť veľa sily a trpezlivosti. Avšak existuje jednoduchý trik, ktorý vám šúpanie výrazne uľahčí bez potreby špeciálneho náradia.

Prečo sú vlašské orechy tak prospešné?

Tieto chutné orechy sú nielen vynikajúcim zdrojom energie, ale aj dôležitých živín. Obsahujú vitamíny E a B6, horčík, draslík a omega-3 mastné kyseliny, ktoré prispievajú k zdraviu srdca a mozgu.

Pravidelná konzumácia vlašských orechov môže zlepšiť koncentráciu a pamäť, čo z nich robí výbornú potravinu pre starších ľudí.

Ako ich ľahko olúpať?

Jeden z najjednoduchších spôsobov je varenie orechov vo vode s trochou soli. Stačí ich povariť približne 30 minút, čím sa škrupina zmäkčí a následne ľahšie praská.

Orechy po varení stačí jemne nahriate na panvici a teplo pomôže škrupinám ešte viac popraskať, čím sa rýchlo dostanete k jadru.

A čo škrupiny?

Nezabudnite, že orechové škrupiny môžete využiť napríklad na prírodné farbenie hnedých vlasov. Stačí ich namočiť do vriacej vody, nechať postáť a použiť nálev ako prírodný oplach.

Vďaka týmto jednoduchým trikom sa môžete ľahšie tešiť z vlašských orechov a zároveň ich efektívne spracovať!

Vlašské orechy sú veľmi obľúbenou súčasťou mnohých jedál, od koláčov po šaláty, no ich tvrdá škrupina môže byť skutočnou výzvou.

Mnohí používajú luskáčik, ktorý vyžaduje dosť veľa sily a trpezlivosti. Avšak existuje jednoduchý trik, ktorý vám šúpanie výrazne uľahčí bez potreby špeciálneho náradia.

Prečo sú vlašské orechy tak prospešné?

Tieto chutné orechy sú nielen vynikajúcim zdrojom energie, ale aj dôležitých živín. Obsahujú vitamíny E a B6, horčík, draslík a omega-3 mastné kyseliny, ktoré prispievajú k zdraviu srdca a mozgu.

Pravidelná konzumácia vlašských orechov môže zlepšiť koncentráciu a pamäť, čo z nich robí výbornú potravinu pre starších ľudí.

Ako ich ľahko olúpať?

Jeden z najjednoduchších spôsobov je varenie orechov vo vode s trochou soli. Stačí ich povariť približne 30 minút, čím sa škrupina zmäkčí a následne ľahšie praská.

Orechy po varení stačí jemne nahriate na panvici a teplo pomôže škrupinám ešte viac popraskať, čím sa rýchlo dostanete k jadru.

A čo škrupiny?

Nezabudnite, že orechové škrupiny môžete využiť napríklad na prírodné farbenie hnedých vlasov. Stačí ich namočiť do vriacej vody, nechať postáť a použiť nálev ako prírodný oplach.

Vďaka týmto jednoduchým trikom sa môžete ľahšie tešiť z vlašských orechov a zároveň ich efektívne spracovať!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*