Výborné, linecké rezy, ktoré budú chutiť každej návšteve!

Ingrediencie na linecké cesto
  • 350 gramov hladká múka
  • 200 gramov maslo
  • 2 kusy žĺtky
  • 100 gramov práškový cukor
  • 1 balík prášok do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
Orechové cesto
  • 50 gramov masla
  • 250 gramov práškový cukor
  • 2 kusy žĺtky
  • 200 millilitrov mlieko
  • 220 gramov mletých orechov
  • 150 gramov hrubej muky
  • 4 kusy bielka
Postup:
  1. Cesto linecké: 350g hladká múka, 200g maslo, 2 žĺtky, 100g práškový cukor, 1 kypriaci rášok, 2 lyžice kyslej smotany alebo bieleho jogurtu všetky ingrediencie spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme na polovicu
  2. Polku lineckého cesta vyvaľkáme a uložime na vymastený, múkou vysypaný plech. Cesto potrieme lekvárom /môže byť výraznejší, ja som dala z čierneho ríbezlia/.
  3. Pripravíme si orieškové cesto: maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, mlieko, mleté orechy, múku a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na linecké cesto potreté lekvárom a naň uložíme druhú vyvaľkanú časť lineckého cesta /opatrne cesto je jemné, môže sa roztrhnúť/, trochu popicháme vidličkou a upečieme 30min.  v stredne vyhriatej rúre.
  4. Po vychladnutí polejeme cukrovou polevou: 300 g práškového cukru vymiešame ručným mixérom so šťavou z citróna a 4 PL horúceho mlieka. Konzistencia polevy nesmie byť ani riedka ani hustá, mlieko radšej prilievať postupne. Na druhý deň po zatuhnutí polevy nakrájame na rezy.
Prajeme dobrú chuť! 😊👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*