Výborné, orechové venčeky máčané v čokoláde: Na blížiace sa sviatky ako stvorené!

Potrebné prísady:
  • 15 dkg vlašských alebo lieskových orechov
  • 15 dkg práškového cukru
  • 8 dkg hladkej múky
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • 3 až 5 lyžíc mlieka
  • marmeládu na zlepenie
  • čokoláda na ozdobu

Postup:
  1. Orechy namelieme, pridáme ostatné suroviny a dobre spracujeme. Naozaj tam nejde tuk, tak na to radšej upozorňujem. Cesto dáme hneď do vrecka s ozdobným koncom (pláteného, igelitový by sa mohol pretrhnúť) a striekame na plech venčeky. Môžeme ich mať veľa vedľa seba. Pamätajte na to, že cesto nesmie byť veľmi tuhé, inak ide zle striekať na plech.
  2. Pečieme v predhriatej rúre na 185 stupňov asi 12 – 15 minút.
  3. Vychladnuté určite zlepíme lekvárom alebo marmeládou, pretože pečivo inak nezmäkne, ale zlepené je mäkké na druhý deň.
DOBRÚ CHUŤ!👌😋

 

Autorka receptu: Eva Prekoppová

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*