Výborný čokoládový koláč s čerešňami, podľa mojej babky…

INGREDIENCIE
CESTO
  • 200 g masla
  • 200 g tmavej čokolády
  • 3 vajcia (izbovej teploty)
  • 200 g cukru
  • 135 g polohr. múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
TVAROHOVÁ PLNKA
  • 500 g tvarohu
  • 50 g mäkkého masla
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vanilkový puding
  • pohár čerešní v sirupe

POSTUP
  1. Rúru predhrejeme na 160 stupňov C. Pripravíme si malú obdĺžnikovú formu s rozmermi 21 cm x 28 cm. Potrieme ju maslom a vystelieme papierom na pečenie.Maslo nakrájame na kocky a dáme do kastróla, pridáme čokoládu nalámanú na kocky a za stáleho miešania na miernom ohni rozpustíme a odložíme z ohňa.
  2. V samostatnej miske vyšľaháme vajíčka a cukor. Pridajte k nim rozpustenú čokoládu a maslo a vymiešajte do hladka.
  3. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, soľ a vymiešame jednotné cesto. Vložte do pripravenej formy.Tvaroh a maslo zohrejeme na izbovú teplotu, premiešame. Pridáme cukor, vajce, vanilkový cukor a pudingový prášok. Miešajte na homogénnu hmotu.
  4. Rozotrieme na cesto a tenkým koncom varešky urobíme do cesta niekoľko „osmičiek“. Zatlačte do cesta čerešne a vložte do rúry. Pečieme asi 40 – 45 minút.
DOBRÚ CHUŤ!🤩👩‍🍳

Written By
More from redakcia
Pijete ju na prázdny žalúdok? Keď zistíte, čo sa stane, prestanete to robiť!
Na svete mimoriadne známy nápoj, na ktorý nedajú mnohí dopustiť. Ide o...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *