- Pripravte si chutný dezert po ktorom nepriberiete, je zdravý a môžete ho jesť bez výčitiek! Tento koláč som si zamilovala.
Ingrediencie:
- 250 g mletého maku
- 80 g strúhaného kokosu
- 1 balenie prášku do pečiva
- 3 vajcia
- 2 jablká (alebo banány)
- 1 lyžičku škorice
- 250 ml vody
- 50 – 100 g trstinového cukru (záleží na vašej chuti a na tom, ako veľmi diétny koláč chcete)
Postup:
- Najprv zmiešajte v mise sypkej ingrediencie: mak, kokos, prášok do pečiva a škoricu.
- V druhej mise si vyšľahajte vajíčka s cukrom a pomaly prilievajte vodu. Nastrúhajte si jablká a pridajte ich k našľahaným vajciam. Nakoniec už len pridajte sypkú zmes (mak, kokos, prášok do pečiva, škoricu). Všetko dôkladne zmiešajte, aby vám vzniklo jednotné cesto bez hrudiek.
- Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo vymažjte maslom / olejom a vysypte ovsenými vločkami. Cesto potom rovnomerne rozlejte / navrstvite na plech. Hustotu cesta upravujte buď vodou alebo kokosom.
- Rúru si predhrejte na 170 stupňov a pečte približne 30-40 minút – kontrolujte špajdlou.
- Teraz už stačí len vybrať z rúry a nechať vychladnúť – potom môžete podávať s kyslou smotanou alebo len tak ku káve.
Tento koláč si naozaj zamilujete a keď vás omrzí verzia s jablkami, môžete jablká nahradiť banánom alebo napríklad aj hruškami alebo iným ovocím a uvidíte, že koláč bude tiež skvelý.
Leave a Reply