Výborný piškótový koláč s tvarohom a jahodami. Jednoduchý a rýchly…

Prísady
Na cesto:
  • 8 Vajec
  • 240 g Polohr. múky
  • 180 g Cukru
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 1,5 Čajová lyžička prášku do pečiva
Plnka:
  • 250 g Tvaroh s nízkym obsahom tuku
  • Múčkový cukor podľa chuti
  • 100 g Masla
Ďalej:
  • 300 g Jahôd
  • 1 ks. červená tortová poleva
Postup:
  1. Oddeľte vajcia. Bielka vyšľahajte do tuha. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Potom vmiešajte olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešajte vyšľahané bielky. Pečte pri 180 °C do zlatista.
  2. Maslo zmiešajte s práškovým cukrom a po častiach vmiešajte tvaroh. Miešajte do hladka.
  3. Koláč potrieme osladeným tvarohom, obložíme jahodami a polejeme tortovou polevou (pripravíme podľa návodu na obale). Vychlaďte a podávajte.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*