Potrebné prísady:
- 200ml vody
- 200ml oleja
- 180g hladkej múky
- štipka soli
- 6 vajec
- Uvarené salko
- 3/4l mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 1 maslo
- 2 šľahačky v prášku + 250ml mlieka
Poleva:
- 5 dkg kryštáľového cukru
- 4 lyžice mlieka
- 20 dkg práškového cukru
Postup prípravy:
- Do hrnca dajte olej a vodu a keď začne jemne vrieť, pridajte múku a miešajte, kým sa cesto pekne neoddelí od stien. Odstavte cesto zo sporáka, preložte ho do misy a chvíľu ho miešajte, aby rýchlejšie vychladlo. Do vychladnutého cesta pridávajte postupne jedno vajce po druhom. Pred pridaním ďalšej časti vždy dobre zapracujte.
- Cesto som rozdelila na dva plechy, ktoré som vystlala papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút.
- Urobíme krém: Uvaríme puding a do vriaceho pudingu pridáme maslo a necháme vychladnúť. Potom pridáme uvarené salko. Rozotrieme ho na zadnú stranu upečeného cesta.
- Vyšľaháme dve šľahačky a ja som do nich pridala jednu lyžicu uvareného salka. Toto je druhá vrstva. Prikryjeme druhým plátom a polejeme karamelovou polevou.
- Cukor rozpustíme do svetlohnedej farby a pridáme 4 lyžice mlieka a povaríme. Mne stvrdol, ale nebojte sa, potom sa pekne rozvaril a ja som pridala 2 lyžice mlieka. Pridáme práškový cukor a polevu dobre premiešame.
DOBRÚ CHUŤ!😋👌👌
Autorka receptu Tatjana L.
Leave a Reply