Vyskúšajte tento neodolateľný čokoládovo-rumový koláč s orieškami – keď ho ochutnáte, pochopíte, prečo sa stal hitom všetkých maškrtníkov!
Ingrediencie:
- 35 dkg cukru
- 10 lyžíc vody
- 20 dkg mletých vlašských orechov
- 20 dkg mletých sušienok
- 20 dkg masla
- 1 lyžica rumu
- 10 dkg čokolády na varenie
Poleva:
- 15 dkg čokolády na varenie
- 2 lyžice mlieka
- 10 dkg masla
Príprava:
- Cukor, vodu a rum prevaríme. Vmiešame mleté sušienky a orechy, dobre premiešame. Pridajte nakrájané maslo izbovej teploty. Premiešame, aby sa všetko pekne spojilo.
- Rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej pridáme rozpustenú čokoládu a dobre premiešame.
- Do formy 20 x 30 najskôr natlačte tmavú zmes a vyrovnajte ju čo najrovnomernejšie. Na to rovnomerne rozotrieme svetlú zmes, malé časti najskôr natiahneme medzi prstami a položíme na tmavú časť, všetky diery zaplátame a opäť dobre vyrovnáme.
- Na polevu rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a mlieko, dobre premiešame a nalejeme na koláč. Dobre vychladíme, aspoň cez noc. Prikryte potravinovou fóliou a uchovávajte v chladničke.
- Ak máte čas, pri ukladaní do formy rozdeľte tmavú zmes na dve časti, potom poukladajte: tmavú, svetlohnedú, tmavohnedú, potom polevu, ako na titulnom obrázku.
Dobrú chuť😋.
Leave a Reply