Vynikajúci čokoládovo-rumový koláč s orieškami: Jasná voľba pre všetkých maškrtníkov!

Ingrediencie:
  • 35 dkg cukru
  • 10 lyžíc vody
  • 20 dkg mletých vlašských orechov
  • 20 dkg mletých sušienok
  • 20 dkg masla
  • 1 lyžica rumu
  • 10 dkg čokolády na varenie
Poleva:
  • 15 dkg čokolády na varenie
  • 2 lyžice mlieka
  • 10 dkg masla

Príprava:
  1. Cukor, vodu a rum prevaríme. Vmiešame mleté ​​sušienky a orechy, dobre premiešame. Pridajte nakrájané maslo izbovej teploty. Premiešame, aby sa všetko pekne spojilo.
  2. Rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej pridáme rozpustenú čokoládu a dobre premiešame.
  3. Do formy 20 x 30 najskôr natlačte tmavú zmes a vyrovnajte ju čo najrovnomernejšie. Na to rovnomerne rozotrieme svetlú zmes, malé časti najskôr natiahneme medzi prstami a položíme na tmavú časť, všetky diery zaplátame a opäť dobre vyrovnáme.
  4. Na polevu rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a mlieko, dobre premiešame a nalejeme na koláč. Dobre vychladíme, aspoň cez noc. Prikryte potravinovou fóliou a uchovávajte v chladničke.
  5. Ak máte čas, pri ukladaní do formy rozdeľte tmavú zmes na dve časti, potom poukladajte: tmavú, svetlohnedú, tmavohnedú, potom polevu, ako na titulnom obrázku.
Dobrú chuť😋.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*