Vynikajúci koláč z kyslej smotany. Vo vnútri vás čaká prekvapenie v podobe vanilkového krému!

Už po prvom kúsku tohto koláča si budete oblizovať všetky prsty! Jeho príprava je jednoduchá. Stačí, keď suroviny budete merať pomocou šálky, takže sa nemusíte s ničím trápiť. Nie je ani suchý, pretože vo vnútri je lahodný vanilkový krém.

Ingrediencie na cesto:
1 pohár hladkej múky
1 celé balenie prášku do pečiva
1 pohár hrubej múky
1 pohár mlieka
3/4 pohára kryštálového cukru
1 celé balenie vanilkového cukru
1/2 pohára oleja
2 vajíčka

Ingrediencie na krém:
3/4 pohára práškového cukru
2 poháre kyslej smotany 16% (400 g)
2 vajíčka
1 celé balenie zlatého klasu
1 celé balenie vanilkového cukru
Na krém môžete pridať ovocie (môže byť z konzervy, čerstvé ale aj mrazené)

Pozn.: pohár by mal obsahovať 250 ml. Najlepšie je celú prípravu používať iba jeden.

Postup na prípravu nájdete na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*